Home Zwembadontvochtigers Klimaluft 1700 (SP) - Zwembadontvochtiger

Klimaluft 1700 (SP) - Zwembadontvochtiger

: Industriële ontvochtiger met DE-Superheater

Klimaluft 1700 SP is een krachtige zwembadontvochtiger met een ontvochtigingscapaciteit tot 1710 liter per dag. De luchtontvochtiger heeft een strakke vormgeving en wordt geleverd als staand model. Geschikt voor het conditioneren van zwembaden. De ontvochtiger voorkomt een hoge luchtvochtigheid en mogelijke schade door de hoge vochtigheidsgraad. Het industriële ontvochtigingssysteem is voorzien van bediening.

De Klimaluft uitvoering SP is speciaal ontworpen voor airconditioning van zwembaden (bestand tegen chloor en zout), maar kan ook worden gebruikt als industriële ontvochtiger.

Klimaluft 1700 SP is een krachtige zwembadontvochtiger met een ontvochtigingscapaciteit tot 1710 liter per dag. De luchtontvochtiger heeft een strakke vormgeving en wordt geleverd als staand model. Geschikt voor het conditioneren van zwembaden. De ontvochtiger voorkomt een hoge luchtvochtigheid en mogelijke schade door de hoge vochtigheidsgraad. Het industriële ontvochtigingssysteem is voorzien van bediening.

De Klimaluft uitvoering SP is speciaal ontworpen voor airconditioning van zwembaden (bestand tegen chloor en zout), maar kan ook worden gebruikt als industriële ontvochtiger.

Prijs op aanvraag
 • Levertijd 1 tot 2 weken
 • Geen verzendkosten
 • Inclusief BTW
Prijs op aanvraag. Mail of bel ons op 011-515389
 • 1-6800 m2 ontvochtigen
 • Capaciteit: 1710 liter water/dag

Productbeschrijving: Klimaluft 1700 (SP) - Zwembadontvochtiger

Klimaluft SP ontvochtigers zijn ontworpen voor (openbare) zwembaden en de technische vertrekken in zwembadruimtes. De krachtige luchtdrogers voorkomen corrosie, condens, houtrot, schimmelgroei en aantasting van vloeren, muren en plafonds. Een hoge luchtvochtigheid is ook schadelijk voor de technische installaties in zwembaden. Klimaluft SP luchtontvochtigers verwijderen overtollig vocht in het zwembad binnenklimaat zodat machines en materialen optimaal beschermd zijn. Zwembaden met een te hoge vochtgiheidsgraad zijn benauwd en niet hygiënisch. Beslagen ramen, vochtplekken, overmatige groei van schimmels en bacteriën, voorkom deze karakteristieke vochtproblemen met Klimaluft SP zwembadontvochtigers.

De topkwaliteit koeling, hydraulische en elektrische componenten maken dat ID/SP toestellen de allerhoogste kwaliteit en performance behalen op het gebied van efficiëntie, betrouwbaarheid en geluidsniveau. Bovendien is de luchtdroger ontworpen om makkelijk onderhoud aan uit te kunnen voeren. Een lange lijst van accessoires is beschikbaar indien het standaardprogramma ontoereikend is om aan uw eisen te voldoen. De ID/SP serie bestaat uit 18 modellen met een luchtcapaciteit van 1.200 tot 25.000 m³/h en een ontvochtigingscapaciteit van 128 tot 2960 ltr/dag.

Het frame en de behuizing van Klimaluft ID/SP ontvochtigers zijn gemaakt van gepoedercoat staal. De bevestigingsmiddelen zijn van RVS en van koolstofstaal dat een oppervlaktebehandeling heeft ondergaan. Het materiaalgebruik en de toegepaste behandelingen maken Klimaluft ontvochtigers duurzaam en bestand tegen corrosie.

De Klimaluft 1700 (ID/SP) luchtontvochtiger werkt volledig automatisch. De strakke en elegante vormgeving gaat samen met een geavanceerd ontwerp. Naast gebruik voor industriële luchtbehandeling is deze ontvochtiger ook geschikt voor vochtbeheersing in musea, archieven, bibliotheken etc. De Klimaluft 1700 (ID/SP) ontvochtigingsinstallatie heeft een capaciteit tot 1710 liter per dag bij een Relatieve Vochtigheid van 80% en een temperatuur van 30°C. De zwembad uitvoering (SP) van deze Klimaluft 1700 (ID/SP) is uitgerust met een DE-Superheater (SP). De vochtigheidsgraad in de ruimte wordt constant gemeten en bij stijging boven het ingestelde niveau start de ontvochtiger.

Optioneel leverbaar

 • Hot Water Coil met 3-weg klep (temperatuur 80/70°C)
 • Filterhouder voor en met EU4 luchtfilters
 • Mechanische Hygrostaat
 • Chrono-Hygrostaat
 • DE-Super verwarming (alleen SP zwembad uitvoering)
 • Soft start compressor
 • 'HOT-GAS' Defrost voor automatisch ontdooien
 • Vuil filter detectie
 • RS485 seriële printplaat voor 'ModBus'
 • Geavanceerde bediening

Specificaties: Klimaluft 1700 (SP) - Zwembadontvochtiger

Werking
Functies Ontvochtiger
Het aantal m2 is gebaseerd op een plafondhoogte van 2,5 meter.
Ontvochtiger geschikt voor 1 - 6800 m2 ontvochtigen
Luchtbehandeling 15000 m3 per uur
Hoeveel vocht een apparaat uit de lucht onttrekt, hangt onder andere af van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Voor het berekenen van de maximale capaciteit gaan de meeste fabrikanten uit van een temperatuur van 32°C en een luchtvochtigheid van 95%. In de praktijk zal de werkelijke ontvochtigingscapaciteit dan ook lager liggen dan de maximale waarde die fabrikanten opgeven.
Capaciteit 1710 liter water/dag
De belangrijkste technieken zijn Adsorptie (geschikt voor lage temperaturen) en Condensatie (energiezuinig, optimaal voor gemiddelde temperaturen).
Ontvochtiger techniek Condensatie
De temperatuur van de ruimte die je wilt ontvochtigen, is belangrijk voor de ontvochtigingstechniek die gebruikt wordt. Is de ruimtetemperatuur onder de 10 graden? Dan is een adsorptiedroger noodzakelijk. Is de ruimtetemperatuur boven de 10 graden? Dan is een condensatiedroger de beste optie.
Werkbereik Minimaal 12 °C
Werkbereik Maximaal 39 °C
Een condensatie ontvochtiger met ontdooifunctie behoudt een beter rendement in ruimtes met een lagere kamertemperatuur.
Automatisch Ontdooien Optie
Ontdooi techniek Hotgas (optie)
Hot-Gas Werkbereik minimaal 5 °C
Eigenschappen
Waterafvoer Aansluiting voor afvoerslang of afvoerleiding
Geluidsniveau 62 dB
Bedieningspaneel op afstand ● Ja
● ModBus (optie)
Plaatsing ● Plafondmodel (installeren)
● Vloermodel
● Wandmodel
Met een hygrostaat is de luchtvochtigheid automatisch regelbaar.
Hygrostaat Ja
Behuizing materiaal Metaal
Koelmiddel R410A
Keurmerk CE
Gebruik
Standen ontvochtiging ● Automatisch
● 1
Timer Optie
Display Ja, op het apparaat
Luchtvochtigheid afleesbaar Ja (apparaat)
Energie
Energieverbruik (maximaal) 20000 Watt
Stroomvoorziening 380 Volt krachtstroom
Fysieke eigenschappen
Breedte 250 cm
Diepte 100 cm
Hoogte 164 cm
Gewicht 840 kg
Algemeen
Garantie (jaren) 2

Ontvochtigingscapaciteit bij verschillende temperatuur en luchtvochtigheid

De tabel geeft weer hoeveel liter vocht luchtontvochtiger Klimaluft 1700 (ID/SP) bij diverse omstandigheden uit het binnenklimaat verwijdert.

Conditie Liter per dag
15°C - 60% 485
15°C - 80% 800
20°C - 60% 700
20°C - 80% 1080
25°C - 60% 900
25°C - 80% 1350
27°C - 65% 1120
30°C - 80% 1710

Gratis Hygrometer!

Gratis TFA Thermo Hygro Climate

Ontvangt gratis de TFA Hygrometer Climate t.w.v € 23,90 bij bestellingen vanaf € 249,-