Home Info & tips Alle artikelen ontvochtigers Luchtontvochtigers voor opslag en conditionering

Luchtontvochtigers voor opslag en conditionering

Vochtbeheersing tijdens opslag en processen

Industriële luchtontvochtigers zorgen voor optimale opslagcondities in verschillende bedrijfsruimten. Door verlaging van de luchtvochtigheid worden bederfelijke goederen beschermd tegen schimmels. De professionele ontvochtigers voorkomen het vroegtijdig rotten van bulkgoederen en gaan het samenklonteren van hygroscopische grondstoffen tegen. De krachtige ontvochtigers zijn geschikt voor het conserveren van uiteenlopende goederen en grondstoffen. Droogprocessen verlopen sneller en gelijkmatiger wanneer de luchtvochtigheid laag wordt gehouden. Daarnaast creëren deze krachtige machines de ideale omstandigheden voor het rijpen van diverse voedingsmiddelen zoals kaas en worst.

Industriële luchtdrogers van de merken Klimaluft, Fral, Cotes en Cuoghi verlagen de luchtvochtigheid in magazijnen, pakhuizen en klimaatkamers. Enkele toepassingen zijn:

  • Goederen en grondstoffen beschermen tegen vocht (conserveren): uien, aardappelen, hazelnoten, suiker, koffie, zout, meel, granen.
  • Veroudering en bederf van groenten en fruit vertragen.
  • Versnellen en/of ondersteunen van droogprocessen: mais, graan, gras, hooi.
  • Luchtvochtigheid in klimaatkamers en rijpkamers (o.a. kaaspakhuis) optimaliseren: kaas, worst, wijn.
  • Conditioneren van diverse materialen voor optimale bewerking: papier, karton, textiel.
  • Beschermen tegen corrosie: staal, voertuigen, vaartuigen.

Luchtontvochtigers met een hoge capaciteit

De ontvochtigingscapaciteit van één ontvochtigingsinstallatie kan oplopen tot maar liefst 2960 liter per dag. Afhankelijk van de omstandigheden in een magazijn of klimaatruimte kan men kiezen voor een combinatie van meerdere ontvochtigers waarbij de totale ontvochtigingscapaciteit toegespitst is op alle omgevingsfactoren, het vochtgehalte van de opgeslagen goederen, en de gewenste relatieve luchtvochtigheid. Voor tijdelijk ontvochtigen kan men gebruik maken van mobiele Fral ontvochtigers of van extra robuuste mobiele luchtdrogers.

Speciaal voor ontvochtiging bij lage temperaturen kunnen de zwaardere industriële luchtdrogers uitgerust worden met Hot-Gas en eventueel D-Frost. Dit maakt deze ontvochtigers ook geschikt voor gebruik in koelcellen en in onverwarmde opslagruimten. Adsorptiedrogers zijn standaard geschikt voor luchtontvochtiging bij lage temperaturen.

Natuurlijk kunt U rechtstreeks contact opnemen met AirSain.

Een ruim assortiment luchtontvochtigers

Luchtontvochtiger.be biedt oplossingen voor een breed scala aan vochtproblemen.
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
“Eindelijk een bedrijf met echte productkennis!”
Dhr. van der Loo
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be