Home Info & tips Alle artikelen ontvochtigers Waterschade drogen Salvage

Waterschade drogen Salvage

Brandschade verhelpen en waterschade drogen

Salvagebedrijven houden zich bezig met het redden van gebouwen, inventaris, apparaten en machines na een calamiteit zoals bij brandschade of waterschade. Het doel is om inboedel en gebouwen zoveel mogelijk te beschermen tegen verdere schade, het drogen van waterschade is hier een onderdeel van. Verdere aantasting van hoogwaardige, kostbare apparatuur dient na een calamiteit zoveel mogelijk te worden voorkomen (reconditionering)

Op zichzelf heeft een brand of wateroverlast al ernstige gevolgen. Persoonlijk en financieel kan een dergelijke calamiteit een onuitwisbare stempel op met name het ondernemerschap drukken. Toch kan een ondernemer opnieuw onaangenaam verrast worden door de inkomensderving die ontstaat doordat de onderneming na een calamiteit niet snel heropend kan worden. Het inzetten van krachtige, betrouwbare apparatuur tijdens de herstelwerkzaamheden is van essentieel belang.

Luchtontvochtigers, bouwdrogers, adsorptiedrogers en ventilatoren

Tijdens de bereddering na een calamiteit maken salvagebedrijven veelvuldig gebruik van luchtontvochtigers, bouwdrogers, adsorptiedrogers en ventilatoren om waterschade te drogen. Het gebouw en inboedel kan dan zo snel mogelijk in oorspronkelijke staat worden hersteld. Na waterschade en/of blusschade bij brand, passen salvagebedrijven doorgaans geforceerde droging en intensieve ventilatie toe. Door de ruimte versneld te ontvochtigen en ontgeuren wordt de toename van schade voorkomen.

Fral luchtdrogers en bouwdrogers

Luchtontvochtigers en bouwdrogers van het merk Fral zijn krachtige, betrouwbare apparaten voor deze zware klussen. Fral apparatuur zorgt voor een snelle afname van de luchtvochtigheid in de ruimten waar de calamiteiten hebben plaatsgevonden. Dit heeft volgende effecten:

  • Snelle verlaging van het vochtgehalte ter voorkoming van verdere vochtschade,
  • Voorkomen van schimmelvorming,
  • Voorkomen van corrosie van metalen oppervlakten en kostbare apparatuur,
  • Stankverwijdering,
  • Stoppen van zoutzuurvorming door verbranding van chloor-houdende kunststoffen; Het aggressieve zoutzuur tast apparaten en materialen versneld aan. Effectieve ontvochtiging van de ruimte stopt dit proces.

Wateroverlast ontstaat door bijvoorbeeld overstromingen, bluswater, leidingbreuk, lekkages en schade aan daken en dakkapellen. Een snelle ontvochtiging voorkomt met name schimmelvorming op wanden, vloeren en materialen. Vloerbedekking en ondervloeren kunnen vaak worden hersteld bij tijdig ingrijpen. Een volgelopen kelder is een veel voorkomend incident waarbij een goede luchtontvochtiger de schade aanzienlijk beperkt. Stank en muffe geuren wordt bestreden door het verlagen van het vochtgehalte in de kelderruimte.

AirSain is specialist in luchtontvochtiging. Wij leveren luchtdrogers voor diverse toepassingen, van kleine ontvochtiger tot grote professionele luchtdroger. Ook voor het oplossen van wateroverlast, waterschade en blusschade hebben wij de perfecte droger in huis.

Een ruim assortiment luchtontvochtigers

Luchtontvochtiger.be biedt oplossingen voor een breed scala aan vochtproblemen.
“Eindelijk een bedrijf met echte productkennis!”
Dhr. van der Loo
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be